TOP termékek

Házhozszállítás

Facebook

Látogató számláló

0
2
4
1
6
9
9

1. Ismerkedés a MEUS bojlikkal

Június hónapban Pisti barátom azzal a jó hírrel keresett meg, hogy Magyarországon még nem ismert bojli családot fog forgalmazni és szeretné ha kipróbálnánk, illetve megismernénk a MEUS bojlit.

Megkeresésének örültem, megígértem neki, hogy az első adandó túránknál vinni fogunk magunkkal a bojlijából.
Eljött a túra ideje. Szeptember és október hónapot mindig a nagyhal fogással párosítom. Mivel októberben munkahelyi elfoglaltságom volt, így szeptember hónapot választottuk Zoli barátommal a horgászatra. Helyszínül egy számunkra még nem ismert dunántúli víztározót választottunk. Előzetes vélemények alapján, mivel főleg nagy halak laknak a vízében, nagy méretű bojlival készültünk. (24mm)

Két fajta bojli gyártó cég csaliját vittük magunkkal. A MEUS-ból 4 fajta ízre esett a választásunk.
Mivel sok nagy harcsa él a vízben, nekem a titkos favoritom a májas íz világú bojli volt. Megérkezés napján, gyors helykeresés után, 1 etetést alakítottunk ki, csak MEUS bojliból, illetve magokból, ami állt tigrismogyoróból, kukoricából, kenderből és repce magból. Ezt a bójánkat 5,5méteres vízbe raktuk le.


Gyönyörű hely

 

Annak ellenére, hogy már hajnalban a kiválasztott víz partján nézelődtünk, mire mindent a helyére került, ránk esteledett. 1-1 botunkat, a már említett bójára húztuk, csalinak dupla 24mm bojli került.

 


Csalizás MEUS-al


Hamar álomra szenderültünk a fáradság miatt, még nem sejtettük mi vár ránk, már az első éjszaka….
Hajnali 1 órakor az első jelentkező a dupla 24mm Eperfa bojlit húzta el.
Egy 12 kilós tőponty volt a tettes, bő 20 perces fárasztás után tudtuk csak megszákolni.

1. Hal

 

Miután a halat visszaengedtük, ismét álomra szenderültünk, sokat nem kellett aludnunk, mert 1 óra múlva ismét Zoli kapásjelzője ébresztett minket, ismét nehéz küzdelem, ez a hal a dupla 24mm Krillre éhezett meg.

 


17 Kg, alakul...


A hal súlya 17 kiló volt. Egy csodálatos, hibátlan tükörpontyot sikerült becsapni. Szokásos procedúra következett, fertőtlenítés, fényképezés, majd mérlegelés után mehetett vissza az élőhelyére.

Ismét kemény 1 óra alvás következett… Újra ébresztő, kb. 4 óra lehetett, ismét egy hal!

 


14 kiló!


Az én MEUS-al csalizott botomon, délelőtt 10 órakor volt az első jelentkező, egy 13 kilós tükörponty személyében.

 

Az első halunk nappal

 

Napközben előkekötéssel múlattuk az időnket.

 

Valahogy így...


Délután a semmiből érkezett a kapás, a dupla 24mm Krill bojlira volt jelentkező, a partról 20 perces fárasztás után a hal nemhogy közelebb jött felénk, hanem távolodott tőlünk. Zolinak javasoltam, hogy menjünk csónakkal a hal után. Közel egy órás fárasztás után pillantottuk meg a vízben az ellenfelünket, ami nem volt más, mint egy 30 Kg körüli harcsa. Sajnos szájába nyúlás előtt a 0,27mm-es főzsinór feladta a harcot, így a harcsa kicsit lebegve a víz tetején lassan elmerült. Nagyon bántott minket a dolog, mert ekkora harcsát ritkán lát az ember, nemhogy becsapjon bojlival. De sebaj, újra csaliztuk, illetve szereltük a botot, de most májas MEUS-al ment az etetésre. 1 óra sem telt el, ismét elfüstölt, Zoli hasonló súlyt érzett a zsinór végén. Ezúttal a szerencse mellénk állt, mert egy 25 kilós harcsát sikerült kifárasztani.

 


Ez ám a meglepetés…

 

Másnap délelőtt, még 3db 10 Kg feletti halat sikerült fogni a MEUS bojlival.

 

 


A túra hátralévő 3 napján ez a bójánk sajnos ”néma” maradt.


Összegezve, egy nagyon gyorsan dolgozó bojlit próbálhattunk ki, ami gyorsan a halak kedvence lehet az adott vízen. Szívből ajánlom mindenkinek!

Köszönjük a bizalmat: Olivér és Zoli

 

Írta: Családi Olivér